Cursussen

Ja!Theater heeft verschillende activiteiten, maar besteedt de meeste tijd aan het geven van cursussen. Er zijn een aantal verschillende cursussen, voor verschillende doelgroepen en verschillende gradaties van ervaring. Per cursus wordt er vanuit dezelfde structuur gewerkt: de les wordt gekoppeld aan een thema en de oefeningen binnen de les passen bij dit thema.

 

Beginnerscursus. 10 lessen

Doel: Leren omgaan met onzekerheden, kennis maken met theater en het spelen van scènes zonder te blokkeren.

 

In de beginnerscursus wordt er naar het spelen van scenes gewerkt, hierbij zal er nog geen publiek komen kijken of een voorstelling worden gemaakt.

Voor mensen die nog geen ervaring hebben met improvisatietheater is deze cursus geschikt. In deze cursus leer je alle vaardigheden die je nodig hebt voor het spelen improviseren van scènes. De cursus is opgebouwd uit verschillende thema’s, elke les is gebonden aan een van deze thema’s. Dit zijn thema’s als: acceptatie, observeren en registeren, stem en status.

De beginnerscursus heeft vaak, voorafgaand aan de cursus, gratis proeflessen. Deze dagen worden genoemd via de facebookpagina van Ja!Theater of in de nieuwsbrief. Hier kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief. In overleg is het altijd mogelijk om aan te schuiven bij een les tijdens het seizoen.

 

In de gevorderdencursus wordt er verder gewerkt aan het maken van scenes. Daarnaast wordt er ook meer een koppeling gemaakt naar theater in het dagelijks leven.

Schrijf je hier in voor de beginnerscursus.

 

Gevorderdencursus Groep 1. 15 lessen

Doel: Leren omgaan met onzekerheden, maken van een improvisatievoorstelling en het spelen van scenes.

 

Deze cursus is geschikt voor mensen die wat meer ervaring hebben met theater. Deze cursus sluit goed aan op de beginnerscursus. In de gevorderden cursus ga je verder met het ontwikkelen van je improvisatievaardigheden. Ook bij deze cursus zit er een structuur in de lessen; elke les is gebonden aan een thema. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn; stem, lichaamstaal en realistisch spel.

De gevorderden heeft vaak, voorafgaand aan de cursus, gratis proeflessen. Deze dagen worden genoemd via de facebookpagina van Ja!Theater of via deze website. In overleg is het altijd mogelijk om aan te schuiven bij een les tijdens het seizoen.

In de tweede groep van de gevorderden cursus wordt er verder gewerkt aan het maken van scenes. Hierbij wordt het dagelijks leven er meer in betrokken en wordt gewerkt vanuit een casus. Dit is te vergelijken met programma’s als ‘de vloer op’.

 

Groep 1.
In deze groep ga je aan de slag met korte improvisaties, je werkt aan je eigen spel en komen verschillende vormen van improvisatie aan bod. Zo speel je een theatersport wedstrijd tegen Theatersport Vereniging Andere Koek en werk je naar een eigen voorstelling toe. De lessen vinden op woensdagavond plaats op Brinkpoortstraat 7.

 

Groep 2.
In deze groep ga je aan de slag met lange improvisaties. Rolinleving en samenspel is hierbij erg belangrijk. In deze cursus komen vormen als het programma ‘De Vloer op’  aan bod en ‘De Nachtgasten’. De lessen vinden op woensdagavond plaats op Brinkpoortstraat 7.

 

Schrijf je hier in voor de gevorderdencursus groep 1.