Wie ben ik?

Mijn naam is Adinda Biekmann, 28 jaar en van kinds af aan al geïnteresseerd in theater. Ik besloot in 2009 mijn droom te volgen en deed auditie voor de kunstopleiding in Arnhem (ArtEZ). Dolblij dat ik was aangenomen begon ik het studie, hij bleek echter niet geheel bij mij te passen. Ik wilde graag de kant op van Docent Theater en de opleiding richtte zich op regisseur.

In 2013 rolde ik, als het ware, in het ondernemerschap. Ik begon in Het Burgerweeshuis een cursus improvisatie en bouwde deze uit. Voor de invulling van de cursus gebruikte ik mijn eigen ervaring, literatuur en de input uit de minor die ik toen volgde; ‘Drama en theatervormen in het onderwijs’. Ik kreeg steeds meer plezier in het ondernemerschap, iets wat ik nooit had verwacht. Naast Ja!Theater volgde ik de opleiding pabo, waar ik in maart 2014 van afstudeerde. Tijdens mijn stages merkte ik dat er weinig ruimte en aandacht was voor kunstvakken, dit had met geld en tijd te maken. Ik na mijn opleiding niet gelijk voor de klas te gaan staan. Ik ging verder met Ja!Theater, ontwikkelde cursussen voor beginners en gevorderden (in korte en lange impro), voor kinderen en voor korte cursus voor op kantoor (Topicus). In augustus 2017 rondde ik de Master Kunsteducatie (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) af.

 

Mijn drive voor het geven van improvisatie heeft met ervaring te maken. Hoewel ik al vroeg geïnteresseerd was in theater vond ik het altijd al erg spannend. Bang mijn tekst kwijt te zijn of attributen te vergeten, wat overigens ook echt gebeurde, op een festival, met heel veel mensen in het publiek… Maar! Toen ik improvisatie leerde kennen verdween die spanning; ik had immers niets wat ik kon vergeten! Alles was geïmproviseerd en dit brengt meer respect meer vanuit het publiek. Ik kreeg er steeds meer plezier in en besloot dit plezier te willen delen.

Wil je, buiten bovenstaande tekst, meer over mij en mij als docent meer weten? Email dan naar; adinda@jatheater.nl