Donorhart

Persoon 2; jouw zoon is jaren geleden om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Aangezien hij donor was, zijn zijn organen naar verschillende mensen gegaan. Persoon 1, onder andere naar jouw zoon. Je zoon heeft nog een aantal jaren kunnen leven, maar is een maand terug overleden. Hij wilde graag dat jij vertelde dat hij heel erg dankbaar is geweest voor de jaren die hij nog heeft gekregen. En je besluit contact te leggen met de nabestaanden van de donor die hem nog zoveel gelukkige jaren heeft gegeven.


Ik trakteer je

Persoon 1; voor je verjaardag heb je van persoon 2 een staatslot gekregen. Bij de trekking van vandaag blijk jij de hoofdprijs van 4 miljoen te hebben gewonnen. Je bent natuurlijk door het dolle heen en daarom besluit je dat je graag persoon 2 mee uit eten wil nemen. Je belt bij die aan om het goede nieuws te delen.Oh zo vroom, maar intussen

Esther jij bent een vrome jonkvrouw. Mannen van heel het land vragen om jouw hand, want je komt van een goede familie, bent welbespraakt en zult later een groot stuk land erven van jouw vader, mits je natuurlijk trouwt met de juiste echtgenoot. Het probleem is, dat jij hopeloos verliefd bent op de nar, Kevin. Een die niet van adellijke familie komt en wiens taak het is om anderen aan het lachen te maken. Kevin, jij weet nog van niets. Maar jonkvrouw Esther heeft je verzocht om een privé-optreden te geven in haar vertrekken.


Koning Karel

Patrick, jij bent koning Karel en Christian is jouw schildknaap, al jaren. Christian zijn taken zijn breed, van jou aankleden tot het klaarmaken van je paard. Jij gaat hier vaak argeloos mee om, hij is een schildknaap en in jouw ogen niet veel meer waard. Maar Christian, jij bent erachter gekomen dat Patrick een geheim heeft. En je bent van plan dat binnenkort eens goed tegen Patrick te gaan gebruiken.


De ontgroening

Nynke, jouw puberzoon is jaren geleden om het leven gekomen door een ontgroening die vreselijk mis ging. De rechtszaak die hierop volgde liep helaas niet op een straf uit voor het studentencorps, door gebrek aan bewijs. Je kunt maar met moeite je leven op de rit krijgen nu jouw enige kind er niet meer is. Tot er op een dag aangebeld wordt door Adinda. destijds hoofd van studentencorps en meest ijzige van allemaal. Nu staat ze hier met een boodschap.


First day on the job

Jullie zijn lid van een bende en familie van elkaar. Julia, jij bent door Christian erbij gevraagd. Je kijkt naar hem op en bent onder de indruk dat die altijd rond kan lopen met de mooiste en duurste dingen. Je mag nu mee om een klus te doen. In de auto bespreken jullie wat jullie straks moeten doen.


Dat dacht echt niemand

Arjen, jij bent nu al een tijdje verslaafd aan heroïne, steelt waar je kan en zwerft rond op straat. Kevin, jij hebt Arjen zojuist opgepakt vanwege verschillende misstanden. Wanneer je die naar het ID vraagt, blijk je Arjen te kennen. Het is de pestkop die jou vroeger vaak te pakken nam.


Een mooie toekomst

Persoon 1, jij hebt geprobeerd de eindexamenlijsten te hacken om je cijfer op te schroeven. Helaas zijn ze hier op school achter gekomen en moet jij op gesprek komen. Persoon 2, jij bent de directeur van de school.