Prikt Cupido ook raak?

Persoon 1, jij bent laatst gevaccineerd en bent smoorverliefd geworden op de dame die jou vaccineerde. Je hebt op twitter berichten geplaatst en bent naarstig op zoek naar de prikkelende dame van jouw dromen.

Persoon 2, je wist al dat jouw zoon gekke obsessies had, maar deze slaat echt alles. Sinds de dag dat Persoon 1 zijn crush tegen de arm liep, heeft hij het over niets anders. Hij is echt obsessed.

Naast dat je dit zorgelijk en redelijk irritant vindt, weet jij wie de anonieme prikdame is. Je hebt haar namelijk opgespoord in de hoop dat er een liefde zou opbloeien en je eindelijk niet meer zou hoeven samen te wonen met je zoon. Je hebt de dame echt proberen te overtuigen, maar ze wil helaas niets met je zoon, maar vooral met jou niets meer te maken hebben.


Een fluitje ken geen kwaad.

Persoon 1, Persoon 2, jullie zijn twee metselaars en werken al jaren samen in de bouw. Wanneer er een mooie dame voorbij komt lopen fluiten jullie. Jullie vonden dat dit hoorde bij het hele bouw’circuit’. Maar met de huidige gesprekken en het wellicht strafbaar stellen van straatintimidatie komt jullie gesprek tijdens het werken hier toch eens op. Gaan jullie iets veranderen of niet?


Ik ben weer terug

Persoon 1, jouw dochter (persoon 2) is jaren geleden in het geheim naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij IS. Jarenlang hebben jullie alleen digitaal contact gehad en deze maand heeft Nederland je dochter en vier andere vrouwen, met hun kinderen, terug gehaald naar Nederland. Haar kinderen (jouw kleinkinderen) wonen bij jou in. Je hebt je ingeschreven voor het bezoekuur van de gevangenis. Je mag zo dadelijk kort met je dochter bellen. De kinderen zijn niet mee, maar je hebt een brief van haar zoon bij je.


Rapunsel

Persoon 1, jouw moeder heeft je voor de coronacrisis opgesloten in de hoop dat jij geen corona zou krijgen. Je zit hier nu al twee jaar en het heeft gewerkt: tot op heden heb jij geen corona gekregen. Maar ja, je leven is afschuwelijk. Je had lang niemand gezien totdat Persoon 2 daar in eens onder aan je toren staat.

Persoon 2, jij komt sinds die ene ontmoeting elke dag even langs. Jullie zijn dol op elkaar en fantaseren geregeld over een leven samen wanneer Corona weg is. Persoon 2, je probeert Persoon 1 al een tijd te overtuigen om los te breken uit de toren. Je wil graag nu al een leven met haar starten.

Wat Persoon 1 alleen niet weet is dat jij niet gevaccineerd bent.


Je neemt je eigen boot maar.

Persoon 1, persoon 2, jullie zijn al jaren lang goed bevriend met elkaar en gaan elk jaar samen op vakantie. Het is elk jaar een andere plek maar de inhoud is hetzelfde; tentje, mooie omgeving en overdag doen jullie iets actiefs. Vandaag zouden jullie gaan kanoën, maar er is gisteravond iets gebeurt. Vanmorgen wilde Persoon 1 niet meer bij persoon 2 in de kano stappen en dus hebben jullie elk een eigen kano. Jullie zijn jullie tocht over de rivier in stilte begonnen, maar de vraag is hoe lang het stil blijft.