Die kinderen van de nacht van tegenwoordig

Persoon 1: jij bent een vampier. Al eeuwen zwerf jij door Europa op zoek naar slachtoffers én, heel soms, uitverkorenen om tot vampier te maken. Tegenwoordig is dat makkelijker dan verwacht: je vindt je slachtoffers via verschillende dating- en seks-apps. Uitverkorenen zijn er echter minder, maar ja, de lat ligt hoofd. Onlangs heb je persoon 2 ontmoet, die uitermate geschikt zou zijn als nobele vampier. Na veel intense chats en een paar dates, zorgvuldig gepland om jouw vampirisme te verbergen, heb je hem/haar gister tot vampier gemaakt.

Persoon 2: Er komt natuurlijk veel op je af nu. Gister was je gewoon een woke millennial/Gen Z’er, op zoek naar liefde, vandaag ben je een ondood kind van de nacht. Persoon 1 lijkt ook hoge verwachtingen van je te hebben en wil je veel leren. Jij voelt je echter nogal ongemakkelijk, want dit is allemaal zonder jouw consent gebeurd. En hoe gaat het vampirisme samen met jouw veganisme?


Heilstaat

Persoon 1 (vader/moeder): in de vroege jaren tachtig was jij universitair onderzoeker in West-Duitsland.  Op een dag hebben je partner en jij jullie kinderen halsoverkop meegenomen naar Oost-Duitsland, onder het mom van een dodelijk zieke oma. Bij het tankstation op de weg naar Berlijn bleken er echter Stasi-agenten te wachten en vertelden jullie het echte verhaal: jij was voor de DDR. Omdat jullie op het punt stonden gearresteerd te worden, zijn jullie naar Oost-Duitsland gevlucht.

Persoon twee (kind): jouw broer/zus was meerderjarig en kon dus op eigen houtje terug naar de BRD. Jij moest echter blijven en werd met je ouders DDR-burger. Je ouders beloofden je dat het daar het paradijs was, maar al snel realiseerde je, dat niets minder waar was. Je weet niet of je ouders hetzelfde dachten.
Lees verder “Heilstaat”