De buurt bbq

‘De buurt bbq’ is een groepssesie waarbij alle spelers zijn ingedeeld in een huishouden en elke huishouden en elke speler een geheim krijgt. Deze groepssessie speelden we op 20 juli 2023

Jullie zijn buren in Het Fetlaer in de Vijfhoek. Tussen jullie huizen in ligt een grote gedeelde tuin. Deze tuin is van jullie allemaal, daarom zitten jullie in een VvE; soms tegen wil en dank. De ALV’s van jullie VvE liepen, in het verleden, lange tijd stroef. Een buur introduceerde daarom ooit een buurtBBQ. In het begin loste het nog niet veel op, maar sinds een paar jaar lijkt het aan te slaan. De belangrijkste reden daarvoor is de mysterieuze dood van Patrick en Saskia, bewoners van nr. 8, een paar jaar geleden. Wat er gebeurd is, is nooit duidelijk geworden – het is dan ook een terugkerend onderwerp bij de BBQ. Daarnaast wordt jullie straat de afgelopen maanden geteisterd door een onverlaat die ‘s nachts autobanden laat leeglopen. En dan heb je nog gedimdam voor de ALV – en natuurlijk de buurtroddels!

De BBQ loopt nu op het eind, de kinderen zijn naar bed, of zelf de hort op en jullie zitten nog lekker na te borrelen.
Op ieder huisnummer woont wel iemand, in veel gevallen een stel. Ieder stel heeft een geheim, maar ieder individu ook…

nr. 2: Een ouder met volwassen kind (1+2)
Jullie kwamen hier in 2004 met z’n vieren wonen, toen deze huizen net nieuw waren. Ondertussen zijn er twee mensen het huis uit: de oudste wist nummer 8 (het oude adres van Patrick en Saskia) te bemachtigen en de andere ouder is er met een collega vandoor gegaan, niet lang nadat jullie hier kwamen wonen. (originele bewoners)

nr. 4: een stel van middelbare leeftijd (3+4) die 3 studerende kinderen hebben die in verschillende grote steden wonen. Ze waren vandaag nog op de bbq maar hebben inmiddels de trein terug gepakt naar hun studentenkamers. Ze vinden de ruimte fijn, maar het is ook een beetje stil in huis. (later ingetrokken)

nr. 6: hier woont de binder van de buurt (5). Al diens hele leven vrijgezel en dus tijd bij de vleet. De gezellige avondjes worden door die georganiseerd en de inkopen worden standaard, spot on, door deze buur gedaan. Een paar jaar geleden is deze buur op uitnodiging van een vriend(in) mee gegaan naar een voetbaltraining, ook al had die dat nog nooit gedaan. Zoals deze buur betaamt, is die daar ook alles gaan regelen en doen – spelen, trainen van een jeugdelftal en penningmeester in het bestuur, naast wat er alles nog ter tafel komt. (originele bewoner)

nr 8: Voormalig huis van Patrick en Saskia (voor mysterieuze dood). Het oudste kind van nr. 2 met zijn/haar partner en 2 kinderen (6+7). Persoon 6 heeft een baan waarbij hij/zij veel moet reizen, en is dus een groot deel van het jaar onderweg. De partner zorgt thuis voor de kinderen en werkt als de kinderen naar school zijn, thuis als voetreflexmasseur. (intern verhuisd)

nr 10: hier woonde tot voor kort mevrouw Van Puffelen. Een alleraardigst vrouwtje dat bij elke buurtbarbecue minder van het geheel ging verstaan (en begrijpen). Jullie weten dat ze 1 zoon heeft die in Amerika woont en geen belang bij het huis heeft. Maar het is wel het mooiste huisje van de straat ( met een watertje achter en een aanlegsteiger, iets wat geen van jullie huizen heeft), al durft niemand van jullie dat natuurlijk te zeggen. Wat gaat er met dit huis gebeuren? (huis leeg)

nr 12: de meest recente bewoner van de straat – gescheiden en co-ouder. (later ingetrokken) (8). Iedereen ziet hem/haar regelmatig thuis komen met een ander persoon, die de volgende ochtend weer vertrekt. (later ingetrokken)

nr 14: een jong stel dat net hun eerste kind heeft gehad. Hoewel het nu goed gaat, heeft de buurt de afgelopen maanden het stel veel geholpen, want de baby blijkt veel te huilen. Voor vanavond past de moeder van een van hen op, jullie vinden dat deze twee het dik verdiend hebben om eens flink door te zakken! (later ingetrokken)

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt