Het is onvoorstelbaar, wat ik bij anderen gedaan kan krijgen.

Jullie zijn al jaren kroegvrienden en ontmoeten elkaar elke donderdagavond in kroeg ’t Ankertje’. Jullie kennen elkaar van deze kroeg, waar jullie elkaar ontmoette aan de bar. Standaard beginnen jullie met een maaltijd en een pilske, daarna een kopje koffie en nog 5 biertjes. Deze vaste volgorde houden jullie al jaren vol. Totdat jij, Persoon 1, hier drie weken geleden hier plotseling mee stopte. Zonder ook maar iets aan Persoon 2 duidelijk te maken, kwam jij 3 weken niet opdagen. Persoon 2 , jij bent al die tijd trouw blijven gaan en elke week hoopte jij dat Persoon 1 weer door de deur kwam. Vorige week wist de bardame je te vertellen dat Persoon 1 nog een immens grote rekening open heeft staan, maar dat ze hem niet kon bereiken om deze te betalen. Vandaag zie je, op weg naar de kroeg, Persoon 1 over straat lopen. Na wat twijfel besluit jij navraag te doen wat er met je goede kroegvriend aan de hand is.


Zo, ik werd gek van al die hoestende patiënten.

Persoon 1 en Persoon 2, jullie hadden tot Corona een hele fijne en goede relatie samen. Jullie hebben geen kinderen en dit zorgde ervoor dat jullie alle vrijheid hadden om te ondernemen wat jullie wilden. Jullie genoten van het leven, gingen vaak uit eten, op vakantie en waren onafscheidelijk.

Persoon 1, jij moet al wel je hele leven omgaan met hartproblemen en omdat Corona een groot risico voor jou was, ben jij al sinds het begin van de crisis bang om Corona op te lopen.

Persoon 2, jij werkt in het ziekenhuis en al snel begint Persoon 1 je als risico te zien. Persoon 1, jij wil, dat jullie apart van elkaar gaan wonen, zodat jij onder geen beding Corona kan krijgen.


Wat heb je nu weer in huis gehaald?

Persoon 1, jij hebt een grote liefde voor het afstruinen van tweedehands winkels.

Persoon 2, jij zou het niet als een grote liefde, maar als een verslaving benoemen. Jullie huis begint vol te raken met goedkope weckpotten, vazen, servies en andere prullaria. Tijdens de lockdown waren de winkels gesloten en zo ook de tweedehandswinkels. Sinds de afgelopen versoepelingen kun jij je hart weer ophalen.

Persoon 2, jij vindt dat de verzameling echt uit de hand begint te lopen en brengt geregeld spullen naar de tweedehands winkel achter de rug om van persoon 1. Dat er tijdens de lockdown niets bij kwam, vond jij heerlijk.

Zodadelijk komt persoon 1 met een nieuwe verzameling binnen, toevallig wat spullen waarvan persoon 1 kon zweren dat die uit haar/zijn eigen bezit kwamen.NewlyMeds

Verhaal Newly Meds

De hippe, rijke baas van een farmaceutisch bedrijf wordt vergiftigd en kort daarna worden de medicijnen van het bedrijf voor de kostprijs op de markt gezet. Is er sprake van opzet of toeval? We speelden dit verhaal tijdens een training op 14 januari 2021.

“NewlyMeds” verder lezen


Escape (Pina Colada Song)

Speler 1, jij bent je partner een beetje zat, jullie zijn al te lang samen. Terwijl je in bed de krant ligt te lezen zie je een contactadvertentie : als je van Pina Colada’s houdt, rennen in de regen, niet van yoga houdt, lekker gek bent en van seks op het strand houdt, dan ben ik de lief die je zoekt, schrijf dan terug en ontsnap.

Je besluit hierop te reageren en jullie plannen een date.

Speler 2, jij bent de partner van speler 1. Maar je bent hem een beetje zat, jullie zijn te lang samen en daarom heb je een contactadvertentie in de krant gezet.