Koningsdag

Het is koningsdag en Jules, jij hebt al de hele dag rondgelopen, lekker gegeten en gedronken totdat Robin op een veel te volle gracht met een auto over jouw voet heen reed. Jullie zitten bij de eerste hulp te wachten tot je eindelijk geholpen wordt


Lieve buurvrouw

A, jij bent de meest geliefde buurvrouw van de straat. Jij organiseert het jaarlijkse straatfeest, de bloementjes voor de zieken en staat altijd klaar. Iedereen noemt jou ‘de sterke vrouw’. Zo heb je ook een langlopende band met je buren.

B, als zoon van de buurvrouw kom jij al jaren iedere week bij A over de vloer. Als inmiddels volwassen zoon van A’s buurvrouw, snap je nog steeds niet waarom jij nog altijd iedere week naar A gaat. Tot vanavond.


Omdat het zo makkelijk is

Na een cursus ‘ontspullen’ een jaar geleden heb jij, A, het roer helemaal omgegooid. Al die Alibabazooi en zo ging de deur uit. Vandaag had je het op de heupen en ben je een stap verder gegaan; Alle niet-noodzakelijk spullen zijn bij het vuilnis gegaan, dus ook de lievelingsbeer van je man/vrouw B.

B komt net thuis van een zware, lange en vermoeide werkdag.


Door dik en dun

Jullie zijn elkaars eerste liefde. Elkaar ontmoet op een festival en het was direct raak. Samen hebben jullie veel festivals bezocht. Nu zijn jullie al jaren samen en hebben jullie een zoon van acht jaar. Maar eens of twee keer per jaar doen jullie nog een festival. Daarnaast hebben jullie een stabiel leven opgebouwd. Koopwoning, beide een baan. Maar soms valt een van de twee terug en het gebruik van coke. De ander heeft gisteren een verpakking gevonden.

Persoon 1. De vorige keer had je al gezegd dat het de laatste keer zou zijn dat je hem haar steunde. Jij kunt dan altijd de troep opruimen die de ander maakt met zijn drugs gebruik. Je had ook elke keer goede hoop. Nu is de maat vol

Persoon 2. Elke keer ben je overtuigd dat het de laatste keer is. Maar dan gebeurt er weer iets en dan grijp je toch weer terug naar de coke. Nu met het gezeik met Corona greep je weer naar de coke. Zoals altijd leid dat tot problemen. Ook je baas die ook normaal de hand boven je hoofd hield heeft je nu ontslagen. De steun van je partner kun je nu echt goed gebruiken


De zwarte vlag

Jules, jouw zoon is veroordeeld voor moord en vandaag zal zijn doodstraf uitgevoerd worden. 

Robin, jouw dochter is door Jules’ zoon vermoord. Jij verwacht troost te vinden als het vonnis eindelijk voltrokken is.

Jullie zijn vandaag samen in de gevangenis om geïnterviewd te worden voor de tv, maar er gaat voortdurend iets mis en jullie wachten en wachten, maar het interview wordt voortdurend uitgesteld. Jullie komen in gesprek


Ik heb ruige mannenklauwen nodig.

Persoon 1, jij hebt een goed lopend bedrijf waarmee je boomhutten bouwt. Vooral nu veel kinderen op hun eigen tuin zijn aangewezen, lopen de zaken goed. Jullie verdienen er goed aan en Persoon 1, jij vindt je werk heerlijk om te doen.

Persoon 2, jij kon door het succes van Persoon 1 minder gaan werken en zorgt dan dus nu ook met veel plezier voor jullie 3 kinderen (2 van jullie samen en 1 uit een eerdere relatie).

Persoon 1, omdat de zaken zo goed gaan, zal jij er binnenkort iemand bij moeten hebben om het werk nog aan te kunnen. Je hebt iemand in gedachte; Filip, je eerdere compagnon. Met hem heb je, 20 jaar geleden het bedrijf opgezet. Je hebt echter daarna ook een relatie met hem gehad en je oudste is dan ook zijn zoon. Deze relatie ging echter uit en niet veel lang daarna heb je Persoon 2 ontmoet. Je bent wel samen blijven werken met Filip, maar Persoon 2 heeft je destijds gevraagd om hiermee te stoppen.

Je besluit dit vanavond na een avondje cabaret met hem te overleggen.


Ik zou wel willen weten waarom hij van die lelijke kunst maakte.

Persoon 1, jij moet binnenkort verhuizen naar een ander, kleiner huis. Je hebt veel van je dagelijkse spullen al ingepakt, maar weet dat de grootste klus nog moet komen; de zolder. Hier ligt alles van jouw zoon opgeslagen, die tien jaar geleden door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Je weet dat je niet alles mee kunt nemen, maar vindt het moeilijk om te bepalen welke dingen weggaan en waar dan heen.  Je hebt je vriendin Persoon 2 gevraagd om te komen helpen bij het inpakken. Persoon 2, Persoon 1 heeft jou van te voren gevraagd sterk, rigoureus en steunend te zijn bij deze opruimactie.


Grab ‘m by the pussy.

Persoon 1, jij bent een bekende lifestyle blogger, voedingsdeskundige en influencer. Jouw doelgroep is mannen, jij inspireert hen met je motto ‘Pak waar je recht op hebt’. In jouw programma hoort jouw doelgroep over hoe je vrouwen kan versieren en dat je hier soms wat op moet aandringen. Dat het beste dieet bestaat uit 80% vlees en dat je altijd moet laten zien dat jij de sterkste man in de kamer bent.

Persoon 2, jij hebt de levenslessen van Persoon 1 jarenlang gevolgd en sindsdien is jouw leven succesvol en ben je gelukkig. Nog gelukkiger was je toen jij een meet en greet won met je grote held. Op weg naar deze ontmoeting toe lees je echter in een artikel dat Persoon 1 zijn huwelijk kapot is gegaan vanwege een affaire met een andere man.

Jullie ontmoeten elkaar zo dadelijk op een lifestyle congres.


Jongen, ik wil er het beste van maken.

Persoon 1, jij kampt al 30 jaar met een alcoholverslaving, het heeft je gezinsleven verwoest en hoewel jij al meerdere pogingen hebt gedaan om te stoppen, is het je tot op heden niet gelukt. Hierdoor hebben jouw 5 kinderen en 2 ex-vrouwen het contact met jou verbroken. De enige met wie je nog contact hebt, is je jongste zoon Persoon 2. Hij is jouw alles en voor hem doe je alles. Dus toen hij een tijdje terug vroeg of hij bij jou in mocht wonen, heb je gelijk ja gezegd. Helaas blijkt, zo vader zo zoon, want kort nadat jullie samenwoonden, biechtte Persoon 2 tegen je op dat ook hij een alcoholverslaving heeft. Jullie komen zo dadelijk allebei thuis na een nieuwe afkickpoging. Persoon 1 voor jou de zoveelste, Persoon 2 voor jou de eerste.


Als puppy’s verkopen in Corona-tijd

Persoon 1 en Persoon 2, in Corona tijd hebben jullie een No Kill Shelter opgezet. Lang zittende dieren worden in dit dierenasiel niet geëuthanaseerd. Jullie begonnen met 1 kat; Harry. In de afgelopen 3 jaren brachten jullie ontzettend veel dieren onder bij liefhebbende baasjes.

Corona is nu jaar geleden. De meeste mensen werken meer op kantoor en hebben minder tijd voor hun huisdier. Daarnaast maakt de wet waarin dieren ‘natuurlijker’ moeten leven, ook veel spanningen bij mensen los. Mogen ze binnenkort hun konijn nog wel in een hok houden, hun hond aanlijnen en hun vogels in een kooi houden? Door deze onzekerheden merken jullie dat er minder dieren worden geadopteerd. Jullie zijn nu gedwongen meer dieren samen te houden dan jullie van te voren wilden. De kosten voor het voer, verzorging en dierenarts rekeningen zijn elke maand meer.

Harry, die eerste kat, is nog steeds onder jullie hoede. Al snel bleek dat hij niet plaatsbaar was door territorium agressie. Hij kan niet goed met andere katten samen in 1 hok en leeft dus al 3 jaar in zijn eentje in een groot hok. Vandaag moeten jullie beslissen hoe jullie het asiel verder gaan houden en wat jullie moeten met Harry.