Spannend

2 spelers. Jullie hebben een date. Jullie hebben wel gechat, maar nog geen foto’s uitgewisseld. Om het spannend te houden. Jullie hebben afgesproken in een park en hebben beiden een paraplu in je handen om elkaar te kunnen herkennen. Kom je in het park op de afgesproken plek: zit je partner op het bankje; jullie zijn 12 jaar getrouwd.


Lieve buurvrouw

A, jij bent de meest geliefde buurvrouw van de straat. Jij organiseert het jaarlijkse straatfeest, de bloementjes voor de zieken en staat altijd klaar. Iedereen noemt jou ‘de sterke vrouw’. Zo heb je ook een langlopende band met je buren.

B, als zoon van de buurvrouw kom jij al jaren iedere week bij A over de vloer. Als inmiddels volwassen zoon van A’s buurvrouw, snap je nog steeds niet waarom jij nog altijd iedere week naar A gaat. Tot vanavond.


Ja, een hobby

Jullie wonen samen op een leuke bovenwoning. Bovendien hebben jullie op loopafstand een heerlijke volkstuin. En nu heeft een van jullie een nestje schattige jonge katten. A, jij bent nooit zo’n dierenvriend geweest, maar hebt dat altijd voor je lief weten te verbergen. B, jij weet dat dit is wat jij echt wilt: twee van die schattige kittens die altijd aan je zijde mee gaan naar je volkstuintje. 

Jullie komen net terug van een bezoek aan het nestje jonge katjes.


Door dik en dun

Jullie zijn elkaars eerste liefde. Elkaar ontmoet op een festival en het was direct raak. Samen hebben jullie veel festivals bezocht. Nu zijn jullie al jaren samen en hebben jullie een zoon van acht jaar. Maar eens of twee keer per jaar doen jullie nog een festival. Daarnaast hebben jullie een stabiel leven opgebouwd. Koopwoning, beide een baan. Maar soms valt een van de twee terug en het gebruik van coke. De ander heeft gisteren een verpakking gevonden.

Persoon 1. De vorige keer had je al gezegd dat het de laatste keer zou zijn dat je hem haar steunde. Jij kunt dan altijd de troep opruimen die de ander maakt met zijn drugs gebruik. Je had ook elke keer goede hoop. Nu is de maat vol

Persoon 2. Elke keer ben je overtuigd dat het de laatste keer is. Maar dan gebeurt er weer iets en dan grijp je toch weer terug naar de coke. Nu met het gezeik met Corona greep je weer naar de coke. Zoals altijd leid dat tot problemen. Ook je baas die ook normaal de hand boven je hoofd hield heeft je nu ontslagen. De steun van je partner kun je nu echt goed gebruiken


Skileraar

Jules, jij bent een geliefde skileraar. Al jaren straal je op de piste, je leerlingen adoreren je en dat gaat ook regelmatig door tot in de late uurtjes met één van je leerlingen

Robin, vorig jaar liet jij je ook meevoeren door de charmes van Jules en je bent dit jaar terug met hoge verwachtingen en hebt er voor gezorgd dat je ook dit jaar weer in de klas van Jules zit, maar die lijkt zich jou bijna niet te herinneren.

Het is midden in de week als Jules na de après-ski uitglijdt op de besneeuwde trap en de enkel zwaar verstuikt. De hele klas heeft geholpen om Jules naar zijn/haar kamer te dragen en iedereen is vertrokken. Alleen Robin blijft nog wat langer om voor Jules te zorgen


Ik ben zo benieuwd naar hoe het voelt.

Persoon 1 en Persoon 2, jullie zijn allebei nonnen in een orthodox katholiek klooster.

Persoon 2, jij bent hier als kind zijnde al gekomen en Persoon 1, jij woont nu een jaar in het klooster. Jullie leven sober en houden een ritme aan van 8 uur werken, 8 uur bidden en zingen en 8 uur rust.

Persoon 1, Persoon 2 is jouw mentor en heeft jou al sinds het begin van je komst onder haar hoede genomen. Jullie hebben wekelijk mentor momentjes waarin jullie vrij zijn om zonder het oog van God te kunnen spreken. In jullie vorige mentormomentje kreeg jij het gevoel dat Persoon 2 hier als kind zijnde niet in vrije keus is gekomen. Hoewel de mentormomentjes vooral op jou gericht zijn, besluit jij bij aankomend mentormoment Persoon 2 hier eens naar te vragen.


Zo, ik werd gek van al die hoestende patiënten.

Persoon 1 en Persoon 2, jullie hadden tot Corona een hele fijne en goede relatie samen. Jullie hebben geen kinderen en dit zorgde ervoor dat jullie alle vrijheid hadden om te ondernemen wat jullie wilden. Jullie genoten van het leven, gingen vaak uit eten, op vakantie en waren onafscheidelijk.

Persoon 1, jij moet al wel je hele leven omgaan met hartproblemen en omdat Corona een groot risico voor jou was, ben jij al sinds het begin van de crisis bang om Corona op te lopen.

Persoon 2, jij werkt in het ziekenhuis en al snel begint Persoon 1 je als risico te zien. Persoon 1, jij wil, dat jullie apart van elkaar gaan wonen, zodat jij onder geen beding Corona kan krijgen.


Wie was het nu weer?

Jullie hebben al 10 jaar een relatie met elkaar. Maar in die 10 jaar is persoon 1 structureel vreemd gegaan. Persoon 2 komt hier elke keer achter, er volgt een dikke ruzie, persoon 1 belooft beterschap en uiteindelijk vergeeft persoon 2 het. Elke keer wordt het vergeven moeilijker en elke keer zegt persoon 2 dat het de laatste keer is dat je het pikt. Persoon 2 is er net achter gekomen dat het weer is gebeurd. Persoon 1 komt zo dadelijk thuis van het werk, jullie vieren vanavond jullie 10 jarig jubileum met een uitgebreid dinertje met z’n tweeën.


Je ziet er offline toch wel wat anders uit.

Speler 1 en 2, jullie zijn beiden lief en verlegen. Jullie hebben allebei een talent voor ‘je op de achtergrond begeven’.

Speler 1, jij hebt nog nooit een date gehad en had gedacht dat dit ook nooit zou gebeuren. Maar onlangs heb je speler 2 leren kennen in de chatroom van World of Warcraft. Het klikte goed tussen jullie en na vele gesprekken in de chatroom en een aantal opgeloste quests verder vroeg speler 2 of jullie elkaar offline een keer konden ontmoeten. Vanavond hebben jullie de eerste date.


Laatste hoop

Jullie zijn jeugdliefdes en 2 jaar geleden getrouwd en hebben net je eerste kind gekregen. Helaas is dat niet de grote roze wolk waar jullie op gehoopt hadden. Jullie kindje is door zuurstoftekort bij de geboorte ernstig ziek. De artsen in Nederland kunnen niets meer voor haar doen, behalve dan haar pijnloos laten sterven. De vrouw denkt dat dit de beste oplossing is. De man wil geld gaan verzamelen voor een controversiële experimentele behandeling in Amerika.