De zwarte vlag

Jules, jouw zoon is veroordeeld voor moord en vandaag zal zijn doodstraf uitgevoerd worden. 

Robin, jouw dochter is door Jules’ zoon vermoord. Jij verwacht troost te vinden als het vonnis eindelijk voltrokken is.

Jullie zijn vandaag samen in de gevangenis om geïnterviewd te worden voor de tv, maar er gaat voortdurend iets mis en jullie wachten en wachten, maar het interview wordt voortdurend uitgesteld. Jullie komen in gesprekWij hadden een afspraak!

Persoon 1 en Persoon 2, jullie kennen elkaar uit de gevangenis. Jullie hebben 5 jaar op dezelfde afdeling gezeten. Terwijl jullie samen jullie tijd uitzaten klikte het en begonnen jullie met plannen bedenken voor wanneer jullie vrij kwamen. Jullie wilden je leven beteren en gezamenlijk een kroeg opzetten.

Persoon 2, jij bent een week geleden vrij gekomen en vandaag zou ook Persoon 1 vrijkomen. Maar een recent onderzoek gooit roet in het eten; hieruit blijkt dat Persoon 1 al 3 jaar lang illegale spullen de gevangenis binnen smokkelde. Hij is op heterdaad betrapt en daardoor wordt zijn straf verlengd. Persoon 2, jij wist niets van deze handel en hebt hier ook niet aan meegewerkt.

Jullie ontmoeten elkaar tijdens het bezoekuur.

NewlyMeds

Verhaal Newly Meds

De hippe, rijke baas van een farmaceutisch bedrijf wordt vergiftigd en kort daarna worden de medicijnen van het bedrijf voor de kostprijs op de markt gezet. Is er sprake van opzet of toeval? We speelden dit verhaal tijdens een training op 14 januari 2021.

“NewlyMeds” verder lezen


Ik heb het zelf gemaakt

Speler 1, jij bent juwelier. Je hebt al 8 jaar een eigen zaak waarin je sieraden verkoopt. De helft van jouw collectie bestaat uit sieraden die je zelf maakt.

Maar in deze 8 jaar heb jij al 7 inbraken gehad. Niet alle inbraken zijn even succesvol, soms lukt het de overvallers om maar een paar sieraden mee te nemen. Hoewel je geïnvesteerd hebt in dure beveiligingstechnieken, kom je er zo bij het openen achter dat er weer een overval heeft plaats gevonden.

Speler 2, jij hebt vannacht een groot deel van de collectie mee genomen, maar zit vol berouw. Je speelt met de gedachte op de buit terug te brengen en besluit daarom een bezoekje te brengen aan de juwelier.