Koningsdag

Het is koningsdag en Jules, jij hebt al de hele dag rondgelopen, lekker gegeten en gedronken totdat Robin op een veel te volle gracht met een auto over jouw voet heen reed. Jullie zitten bij de eerste hulp te wachten tot je eindelijk geholpen wordt


Ja, een hobby

Jullie wonen samen op een leuke bovenwoning. Bovendien hebben jullie op loopafstand een heerlijke volkstuin. En nu heeft een van jullie een nestje schattige jonge katten. A, jij bent nooit zo’n dierenvriend geweest, maar hebt dat altijd voor je lief weten te verbergen. B, jij weet dat dit is wat jij echt wilt: twee van die schattige kittens die altijd aan je zijde mee gaan naar je volkstuintje. 

Jullie komen net terug van een bezoek aan het nestje jonge katjes.


Omdat het zo makkelijk is

Na een cursus ‘ontspullen’ een jaar geleden heb jij, A, het roer helemaal omgegooid. Al die Alibabazooi en zo ging de deur uit. Vandaag had je het op de heupen en ben je een stap verder gegaan; Alle niet-noodzakelijk spullen zijn bij het vuilnis gegaan, dus ook de lievelingsbeer van je man/vrouw B.

B komt net thuis van een zware, lange en vermoeide werkdag.


Nee, niet mijn paspoort

X en Y, jullie werken al twintig jaar samen bij de bieb. Vorige week is bekend geworden dat een deel van de personeelsdossiers van de bibliotheek zijn gehacked.

X, als techneut weet jij hier meer van.

Y, jij bent een van de gedupeerde collega’s waarvan alle gegevens op straat ligt.


Skileraar

Jules, jij bent een geliefde skileraar. Al jaren straal je op de piste, je leerlingen adoreren je en dat gaat ook regelmatig door tot in de late uurtjes met één van je leerlingen

Robin, vorig jaar liet jij je ook meevoeren door de charmes van Jules en je bent dit jaar terug met hoge verwachtingen en hebt er voor gezorgd dat je ook dit jaar weer in de klas van Jules zit, maar die lijkt zich jou bijna niet te herinneren.

Het is midden in de week als Jules na de après-ski uitglijdt op de besneeuwde trap en de enkel zwaar verstuikt. De hele klas heeft geholpen om Jules naar zijn/haar kamer te dragen en iedereen is vertrokken. Alleen Robin blijft nog wat langer om voor Jules te zorgen


Wat gaan we nu doen?

2 jaar geleden maakten jullie een belangrijke keuze in jullie leven; jullie zouden voor een jaar in Noorwegen gaan wonen en werken. Alles zette hiervoor in werking.

Maar Corona brengt roet in het eten. Maanden hebben jullie gehoopt dat de grenzen weer open zouden gaan, twee weken geleden was het zover, ze gingen open en vandaag zouden jullie met de boot gaan. Maar terwijl jullie je naar de boot haastte kregen jullie het bericht dat de grenzen van Noorwegen een uur geleden gesloten zijn, jullie boottocht is gecanceld.

Jullie staan op een parkeerplaats langs de snelweg ergens in Denemarken.Ik dacht dat het echt was.

Jullie zijn beiden werkzaam bij de universiteit van Nijmegen. Speler 1, jij bent de directeur van de universiteit. Speler 2, jij bent hoogleraar aan de universiteit.

Speler 2, jij hebt in een onbewaakt moment op een phishingmail geklikt en daarmee een virus binnengehaald. Er is een datalek ontstaan en er is gijzelsoftware geïnstalleerd. De directie is op zoek naar de ‘dader’ van dit datalek. Je hebt eerder het vermoeden laten ontstaan dat een concurrerende universiteit dit heeft geïnstalleerd.


Ik heb het zelf gemaakt

Speler 1, jij bent juwelier. Je hebt al 8 jaar een eigen zaak waarin je sieraden verkoopt. De helft van jouw collectie bestaat uit sieraden die je zelf maakt.

Maar in deze 8 jaar heb jij al 7 inbraken gehad. Niet alle inbraken zijn even succesvol, soms lukt het de overvallers om maar een paar sieraden mee te nemen. Hoewel je geïnvesteerd hebt in dure beveiligingstechnieken, kom je er zo bij het openen achter dat er weer een overval heeft plaats gevonden.

Speler 2, jij hebt vannacht een groot deel van de collectie mee genomen, maar zit vol berouw. Je speelt met de gedachte op de buit terug te brengen en besluit daarom een bezoekje te brengen aan de juwelier.


The Chain

Speler 1, jij las vorige week een artikel in de Correspondent over de misstanden in de vrouwelijke turnwereld.

Je las hierin dat vrouwen bij sportscholen met olympische ambities gepusht worden om door te zetten. Trainers blijken over meerdere grenzen van de jonge sporters te gaan en ondanks dat er al meerdere misstanden aan het licht gekomen te zijn, trainers opgestapt zijn en besturen beterschap hebben beloofd, is het artikel somber.

Speler 2 is jouw dochter. Ze is een beroemde turnster die al op jonge leeftijd vele prijzen won. Door het artikel begin je je af te vragen of dit ook jouw dochter overkwam. Je besluit tijdens het afwassen hiernaar te vragen.