Langzaam succes

A, jij bent een doorgewinterde politicus van het zuiverste soort én luis in de pels van De Tweede Kamer. Maar de jonge generatie, onder leiding van B, maakt je steeds vaker openlijk belachelijk. Na de aftrap van het nieuwe parlementaire jaar sta je nu, duurzaam als altijd, op de bus te wachten. Naast B.


Nee, niet mijn paspoort

X en Y, jullie werken al twintig jaar samen bij de bieb. Vorige week is bekend geworden dat een deel van de personeelsdossiers van de bibliotheek zijn gehacked.

X, als techneut weet jij hier meer van.

Y, jij bent een van de gedupeerde collega’s waarvan alle gegevens op straat ligt.Als puppy’s verkopen in Corona-tijd

Persoon 1 en Persoon 2, in Corona tijd hebben jullie een No Kill Shelter opgezet. Lang zittende dieren worden in dit dierenasiel niet geëuthanaseerd. Jullie begonnen met 1 kat; Harry. In de afgelopen 3 jaren brachten jullie ontzettend veel dieren onder bij liefhebbende baasjes.

Corona is nu jaar geleden. De meeste mensen werken meer op kantoor en hebben minder tijd voor hun huisdier. Daarnaast maakt de wet waarin dieren ‘natuurlijker’ moeten leven, ook veel spanningen bij mensen los. Mogen ze binnenkort hun konijn nog wel in een hok houden, hun hond aanlijnen en hun vogels in een kooi houden? Door deze onzekerheden merken jullie dat er minder dieren worden geadopteerd. Jullie zijn nu gedwongen meer dieren samen te houden dan jullie van te voren wilden. De kosten voor het voer, verzorging en dierenarts rekeningen zijn elke maand meer.

Harry, die eerste kat, is nog steeds onder jullie hoede. Al snel bleek dat hij niet plaatsbaar was door territorium agressie. Hij kan niet goed met andere katten samen in 1 hok en leeft dus al 3 jaar in zijn eentje in een groot hok. Vandaag moeten jullie beslissen hoe jullie het asiel verder gaan houden en wat jullie moeten met Harry.


Dat verkoopt als knakworstjes op witte bolletjes.

Persoon 1 en Persoon 2, jullie werken samen op een groot kantoor in Rotterdam. Jullie werken op dezelfde afdeling PR en zijn nogal plagerig-competitief. Graag troeven jullie elkaar af met jullie goede ideeën en hierdoor ontstaat er tussen jullie een symbiose; jullie houden elkaar scherp.

Persoon 2, vorige week heb jij, zonder dat Persoon 1 dat weet, hem afgeluisterd terwijl hij stond te overleggen met een andere collega in het magazijn. Jij hebt zijn masterplan voor een nieuwe reclame gehoord en je moet zeggen, die is wel erg sterk. Maar nu jij hiervan weet, kun je doen alsof het jouw idee was.  Hierdoor zal jullie ‘gelijkwaardige’ relatie wel veranderen. Je merkt dat dit idee je een vervelend gevoel geeft en twijfelt dan ook of je zijn masterplan voor je moet houden of moet doen alsof jij dit hebt bedacht.


Mijn werk was toch goed?

Persoon 1, jij bent na 15 jaar trouwe dienst zojuist plotseling ontslagen. Je hebt je werk altijd met veel plezier gedaan en je ontslag zag je totaal niet aankomen. Er lijkt ook een niet duidelijk aanwijsbare reden te zijn.

Persoon 2, jij hebt zojuist persoon 1 moeten ontslaan. Aangezien persoon 1 ontroostbaar was, biedt je aan met hem/haar mee het pand uit te lopen.

Jullie staan samen in lift wanneer deze plots vast komt te zitten.