Big Money

Oudoom Vincent is dood gevonden in zijn villa nadat hij een groot geldbedrag heeft gewonnen. Wie heeft zijn dood op z’n geweten?
Wij speelden dit verhaal tijdens een training op 10 februari 2022.

Big money

Vincent van Houten, jullie oudoom, had net een groot bedrag geld gewonnen bij de Staatsloterij. Een flink bedrag van enkele miljoenen euro’s. Maar de dag na het ontvangen werd hij dood gevonden in zijn villa. Uit onderzoek blijkt dat kort voor zijn dood de rekening waar hij het grote bedrag op had ontvangen, leeg is gehaald. Het geld is weggesluisd via de Kaaiman eilanden naar een nog niet te traceren rekening.

Jullie zijn als mogelijke verdachten in afwachting van een proces en onderzoek. Als familie hebben jullie besloten om in het landhuis dit proces niet af te wachten en zelf al op zoek te gaan naar wie het gedaan kan hebben.

Oudoom Vincent organiseerde elke zomer een groot logeerfeest waarin als jullie allemaal kwamen logeren. Jullie sliepen dan bij hem in zijn villa, waar jullie eigen thema kamers hadden. Overdag gingen jullie samen activiteiten doen en traditiegetrouw maakten jullie samen met oudoom Vincent het grote diner klaar. Deze traditie (het maken van het diner) is ook doorgegaan toen jullie al zo oud waren dat logeren er niet meer bij was. De laatste keer dat jullie elkaar hebben gezien was afgelopen zomer. Aankomende zomer zou een jubileum editie zijn geweest.

Persoon 1 en 2, jullie logeerden altijd in de zomer in de kamille kamer.

Persoon 3, 4, 5, jullie logeerden in de korenbloemkamer.

Persoon 6, jij logeerde in de kamperfoeliekamer.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt