the Pursuit of Happiness

De moordenaar beschikt over de mogelijkheid om zijn medespelers lekker dwars te zitten.

We speelden dit tijdens de lockdown op 25 maart 2021

Nynke – Nine
Christian – Carel
Esther – Eva
Kevin – Koen
Patrick – Pim
Rianne – Rosanne
Wouter (later) – Will
Adinda – Amber
Robin

Jullie zijn allemaal kantoormedewerkers van een groot Amerikaans beursbedrijf. Voor de Corona-crisis werkten jullie op kantoor in een grote zaal waar jullie verdeeld over kleine cubicles jullie werk deden. Nu werken jullie vanuit huis. Jullie hebben allemaal dezelfde taak; verkopen en zoveel mogelijk. Wie aan het einde van de maand het meest heeft verkocht, wordt werknemer van de maand en ontvangt een bonus. Deze bonus verdubbelt elke maand en daarnaast ontvangt diegene ook nog een kwartaalbonus. Hoewel dit voordeel natuurlijk erg prettig is, is het niet bevorderlijk voor de werksfeer, iets wat het bedrijf toch wel erg belangrijk vindt. Daarom is er ook iedere vrijdag een borrel en elk kwartaal een groot feest. Op dit feest wordt altijd bijzonder groot uitgepakt door de directie. Elk feest heeft een thema en een dik budget. Er zijn al verschillende feesten voorbij gekomen; 1001 nachten (met buikdansers), Jungledreams (met levende tijger) en Dirty Dancing (met strippers).

Het is traditie dat tijdens dit feest de werknemer die het afgelopen kwartaal de meeste bonussen heeft verdiend, tijdens deze avond in de zeik wordt gezet. De overige werknemers krijgen van te voren de mogelijkheid te bepalen wat diegene door moet maken en kunnen hierop stemmen. Dit kan van alles zijn; een ‘roast’ (kwetsende grappen), het eten van schorpioenen of het dragen van belachelijke outfits. Tijdens de kwartaalsafsluiting horen jullie wat de winst was van dat kwartaal, kunnen jullie je bezatten en de ‘succesvolle’ werknemer uitjouwen. De feesten worden altijd door iedereen bezocht. Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar, zijn de feesten natuurlijk ook digitaal.

Bijzonder genoeg was Robin het afgelopen jaar elke maand werknemer van de maand. Ze heeft dus tijdens alle vier de kwartaalsafsluitingen ‘in het zonnetje’ gestaan. Als team mochten jullie stemmen welke ‘uitdaging zij moest doorstaan’ en jullie hebben dan ook allemaal erg goede herinneringen aan deze kwartaalafsluitingen. Robins herinneringen waren blijkbaar minder goed, op 4 januari 2021 kwam zij niet meer online voor de ochtendvergadering. Toen zij twee dagen laten nog steeds niet online was gekomen en onderaan bungelde op het werknemers prestatiebord hebben jullie dit als team besproken. Sommigen van jullie waren tegen het melden, nu had iedereen tenminste weer kans om werknemer van de maand te worden, maar uiteindelijk besloten jullie het te melden bij de directie. Een dag later liet de directie jullie weten dat Robin dood was aangetroffen in haar huis. Ze had zelfmoord gepleegd. Naast haar lag de afscheidsbrief, hierin gaf ze te kennen dat ze niet meer trots was op wie ze is en zichzelf niet langer meer in de spiegel aan kon kijken. Dit riep natuurlijk vraagtekens op, maar jullie legden wel een link met de vernederingen van de kwartaalfeesten.

Nu meer dan drie maanden later zijn de kansen niet verdeeld. Al twee keer op rij is Nine de werknemer van de maand en ook deze maand gaat zij aan kop. Op 16 april is het volgende kwartaalfeest van het nieuwe jaar, vanavond hebben jullie een gezellige teamborrel en mogen jullie besluiten hoe jullie Nine ‘in het zonnetje’ gaan zetten.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt