De laatste lockdown

Jullie hebben al dertig jaar een relatie. Hebben elkaar in moeilijke tijden gesteund. Tijdens de laatste lockdown worden de ergernissen ook uitvergroot. Hij ruimt nooit iets op en het moet altijd op haar manier gaan. Na weer de volgende aflopende thuiswerk-dag is de maat vol.


De bouw van de Mimik

2 spelers, beide bestuurders
De een heeft tegen beter weten de bouw van de Mimik gesteund. Hij/zij heeft elke keer hard gelobbyd als er weer een zak geld naar toe moest. Waarom? Heel simpel steekpenningen. De ander is er door meerdere wob verzoeken achter deze zaken gekomen. Jullie komen elkaar in de wandelgangen tegen.


Het gaat zoals het gaat

Jullie zijn een arbeidersgezin. De partners zijn al 30 jaar samen. De ouders hebben altijd hard gewerkt. Hoewel de partners vanuit liefde bij elkaar zijn gekomen. Er zijn nog verhalen van dansavonden waarbij tot diep in de nacht duurde. Nu wordt er vooral naast elkaar wordt geleefd. Tenminste die indruk krijg jij zoon of dochter. De kostwinnaar zit in zijn stoel en zegt “ heb jij mijn bril gezien”. De partner staat op en pakt de bril en legt die voor haar partner neer met de woorden “ die kun je toch ook zelf pakken” zoon/dochter jij gaat er wat van zeggen


De glans van goud

Jullie zijn twee topschaatsers op jullie kamer in de Olympische bubbel. Jullie wedstrijd is een dag geleden. Speler a heeft goud gewonnen speler b behaalde de vierde plaats. Vandaag was de prijsuitreiking en jullie zijn net terug.

Speler a. Jouw alleen staande moeder heeft je altijd tot het uiterste gepusht. Het kon altijd beter. Als je onderpresteerde dan kreeg je uitgebreide preken zeker als zij gedronken had. Toch bleef je proberen haar trots te maken. Twee maanden geleden is zij overleden. Je bent wel blij, zeker voor de buitenwereld, maar je blijft in je hoofd maar de puntjes herhalen van de race die beter konden.

Speler b jouw ouders hebben je met al hun liefde die ze in zag hadden ondersteund. Ze volgde jou in je sport droom en zijn altijd super trots geweest. Het is jammer dat ze er niet bij konden zijn. Maar als verrassing hebben ze gezorgd dat een grote bos bloemen op jullie kamer bezorgd werd. Dit voor je inzet en voor het behalen van de vierde plek.


HRM

Jullie zijn twee HRM medewerkers van Talpa. De uitzending van BOOS in net online gegaan. Jullie hebben een bespreking wat te doen.
Speler a. Jij bent van de oude stempel: oude jongens krentenbrood.
Speler b. jij bent geschokt


Ik wil dat jij het beter krijgt dan mij

Moeder en dochter
Moeder heeft altijd hard gewerkt verschillende schoonmaak baantjes productievermogen, enz. Alles zodat de kinderen het beter hadden.
Dochter jij kon goed leren en hebt snel carrière gemaakt. Je bent je moeder dankbaar maar je merkt ook dat je in je nieuwe werk niet praat over je moeder omdat je je schaamt over haar afkomst

 


Door dik en dun

Jullie zijn elkaars eerste liefde. Elkaar ontmoet op een festival en het was direct raak. Samen hebben jullie veel festivals bezocht. Nu zijn jullie al jaren samen en hebben jullie een zoon van acht jaar. Maar eens of twee keer per jaar doen jullie nog een festival. Daarnaast hebben jullie een stabiel leven opgebouwd. Koopwoning, beide een baan. Maar soms valt een van de twee terug en het gebruik van coke. De ander heeft gisteren een verpakking gevonden.

Persoon 1. De vorige keer had je al gezegd dat het de laatste keer zou zijn dat je hem steunde. Jij kunt dan altijd de troep opruimen die de ander maakt met zijn drugs gebruik. Je had ook elke keer goede hoop. Nu is de maat vol

Persoon 2. Elke keer ben je overtuigd dat het de laatste keer is. Maar dan gebeurt er weer iets en dan grijp je toch weer terug naar de coke. Nu met het gezeik met Corona greep je weer naar de coke. Zoals altijd leidt dat tot problemen. Ook je baas die ook normaal de hand boven je hoofd hield heeft je nu ontslagen. De steun van je partner kun je nu echt goed gebruiken


Geef het door

Met zoon of dochter is het een tijd niet goed gegaan. Op zoek naar zichzelf en depressief. Uit bescherming voor zichzelf is hij/zij bij moeder/vader in gaan wonen. De tijd samen was voor beide fijn maar het is bijna tijd dat zoon/dochter weer op zichzelf kan wonen.

Zoon/ dochter. Wat zat jij diep. Tot suïcidale gedachten aan toe. Gelukkig krabbel je weer wat op. Met gesprekken met je psycholoog ben je er achter gekomen dat het deels komt doordat je vader/ moeder geen liefde kon geven.

Moeder/vader. Je hebt heel goed door dat jij het moeilijk vindt om liefde te geven. Hoe kan je iets geven wat jij niet hebt gehad. Jij werd nog geslagen maar dit wist je altijd te voorkomen naar jouw kinderen. Maar je hebt echt wel op het punt gestaan vroeger. Nu is het fijn dat je dit kon doen voor je zoon dochter. Als hij/zij weg gaat is het huis weer leeg

Jullie zijn beide in de woonkamer


Laatste hoop

Jullie zijn jeugdliefdes en 2 jaar geleden getrouwd en hebben net je eerste kind gekregen. Helaas is dat niet de grote roze wolk waar jullie op gehoopt hadden. Jullie kindje is door zuurstoftekort bij de geboorte ernstig ziek. De artsen in Nederland kunnen niets meer voor haar doen, behalve dan haar pijnloos laten sterven. De vrouw denkt dat dit de beste oplossing is. De man wil geld gaan verzamelen voor een controversiële experimentele behandeling in Amerika.