Jaarlijks streven we naar zo’n 6 voorstellingen. Hiervan zijn er 4 voorstellingen volgens het format ‘Nachtgasten’ en twee volgens een ander format. Vaak is dit een mix van ‘De Vloer op’ en korte improvisatievormen. We spelen graag in de Fermerie te Deventer, maar zijn op ook andere locaties te vinden zoals ‘De Ulebelt’ en ‘Tamarinde’ te Deventer.

Andere formats

Tijdens een training gebruiken we korte improvisatie vormen om beter te worden. Deze korte improvisatievormen worden ook wel ‘games’ genoemd en lenen zich goed voor het maken van korte scènes (5 – 10 minuten per scène). Er zijn veel verschillende formats, variërend van verhalend tot muzikaal. Tijdens een voorstelling maken we vaak een mix van korte games en verschillende spelers. Vaak vullen we deze aan met een aantal de Vloer op Casussen.

Het fijne aan korte improvisatievormen is dat er meerdere scènes gespeeld kunnen worden en verschillende spelers aan bod kunnen komen. Tijdens een scène moet er veel gebeuren in een korte tijd, maar blijft het geheel overzichtelijk. De tijd dwingt je sneller de verdieping in te gaan en sneller te schakelen bij het oplossen van het probleem van de scène.

 


Schier – 3 februari 2024

Op 3 februari (2 februari was helaas al bezet) spelen we ons nieuwe format Groundhog Play. Een lichte vorm van Nachtgasten, waarbij we maar één algemeen verhaal hebben, maar er 3 keer gespeeld wordt door telkens 3 andere spelers die ieder weer nieuwe geheimen krijgen.

We hebben dit diverse keren gebruikt tijdens trainingen, maar we vonden het zo leuk dat we dit ook voor publiek willen spelen.

We treden op in het gloednieuwe theater De Fazant, Smedenstraat 256, Deventer


Nachtgasten – 15 maart 2024

Vrijdag 15 maart spelen we onze volgende Nachtgasten voorstelling.

Spelers zijn Arjen, Julia, Nynke en Rianne.
Schrijver: Adinda met Paul als co-auteur

Locatie: theater De Fazant, Smedenstraat 256, Deventer


Intermedi – 17 november 2023

Op vrijdagavond 17  november 2023 speelden Kevin, Christian, Saskia en Adinda het Nachtgasten verhaal van Esther over restaurant Intermedi

Huiskamerheatertour – 10 februari 2023

Na jaren van afwezigheid was er op 16 april 2023 weer een Huiskamertheatertour.

Bij de Huiskamertheatertour spelen 5 verschillende theatergroepen op verschillende locaties rondom het Grote Kerkhof. Het publiek verplaatst zich tussen de huiskamers, begeleid door een stadsgids.

Wij speelden een aantal De Vloer Op scènes

Deelnemende groepen: Ja!Theater, Betti serveert, Blauwe Maandag, PlusLeo, De Schalmspelers,
Lees verder “Huiskamerheatertour – 10 februari 2023”