Het was vrij gezellig

Een iets andere whodunnit dan anders:

  • je weet nu over iedereen iets.
  • de moordenaar heeft ook de mogelijkheid om door te gaan met het moorden tijdens ons optreden.

We speelden dit online tijdens de lockdown op donderdag 11 februari

Chase, effectenhandelaar, 2 keer gescheiden, 6 kinderen uit vorige huwelijken.
Rachel, bloemist, gescheiden, 1 kind uit vorig huwelijk, optimistisch.
Kasper, dierenverzorger, dierenvriend, speels, 2 korte relaties achter de rug.
Willem, weduwnaar (20 jaar getrouwd geweest), tuinder.
Ava, schrijfster van kinderboeken, weduwe, romanticus.

Pim, ex-professioneel schaatser (Olympisch niveau), relatie van 18 jaar achter de rug.
Ella, duiker opsporingsdienst, lange relatie achter de rug.
Niene, DJ, verschillende korte relaties gehad, energiek.
Gianni, chef kok Italiaans restaurant, levensgenieter, sinds kort weer vrijgezel.
Hafsa, fabrieksmedewerker, Holland liefhebber, 3 keer gescheiden, geen kinderen.
Beau, boswachter, een met de natuur, 2 keer gescheiden, geen kinderen.
Arthur, politicus, zorgzaam, weduwnaar, 5 kinderen.

Het beloofde een mooie dag te worden, de zon scheen, er stond een winterwandeling op de planning en jullie zouden de dag afsluiten met een buitenbarbecue… Maar niets werd zoals het leek.

Jullie verblijven allemaal in een luxe kasteel en hebben je opgegeven voor een decadente vrijgezellenweek voor biseksuelen. Tot een week geleden kenden jullie elkaar nog niet, maar in deze week hebben jullie onderling verschillende dates gehad in de hoop dat er relaties op zouden bloeien.

Het begon eerst goed en gezellig, de kennismakingen verliepen voorspoedig en de eerste liefdes begonnen op te bloeien. Donderdag beloofde een mooie dag te worden, maar bij het ontbijt misten jullie Gianni en Hafsa. Jullie kwamen ze in de keuken tegen, beiden kwamen jullie ze roerloos op de grond tegen. In eerste instantie dachten jullie dat ze iets verkeerds hadden gegeten. Tot op vrijdag Beau miste bij het ontbijt. Jullie vonden hem in de woonkamer met een mes in zijn borst.

Op dat moment wisten jullie het; er was een moordenaar in jullie midden. Jullie probeerden het landhuis uit te vluchten, maar kwamen er tot jullie schrik achter dat de deuren op slot waren. Op de voordeur zat zelfs een briefje gespijkerd en daarop geschreven: ‘Deze deur zal pas open gaan aan het einde van deze week of wanneer ik liefde vind’. De angst sloeg toe, één van jullie had het op de anderen gemunt! Maar wie was het?! Jullie probeerden de buitenwereld te bereiken maar kwamen er tot jullie grote schrik achter dat alleen het interne netwerk werkt.

Uit angst voor een nieuwe aanval sloten jullie je allemaal op in je eigen kamer en houden jullie contact via de laptop met camera en geluid. Vandaag is het zaterdag, morgen (Valentijnsdag) zou de laatste dag zijn. Maar de moordenaar heeft al weer een paar keer toegeslagen en zo zijn Niene (gewurgd) Arthur (zwaar voorwerp op zijn hoofd) en Ella (giftige beet van een spin) jullie ook al ontnomen. Jullie beseffen je dat je ook op je eigen kamer niet veilig bent. Koortsachtig proberen jullie er samen achter te komen hoe jullie de moordenaar kunnen overhalen om te stoppen met deze waanzin.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt